Tuesday, May 13, 2014

penipuan cinta di internet oleh manusia berkulit gelap (Negro)

reminder to all my friends on this site, there are many people who use fake accounts and use fake pictures, they usually use pictures of people from Europe to attract attention, using groovy verses, in the near future they promised to meet at the airport (KLIA) and all of a sudden they said were detained by the authorities and ask them to insert the money in the account to deliver them. all this is a SCAM. many have been hit. Usually there are Malaysians who are working cheat posing as an authority(KLIA KASTAM). THIS IS A REMINDER TO ALL. Do not be fooled by their sweet words!!! peringatan pada semua kawan-kawan dalam laman web ini,ada ramai manusia yang menggunakan akaun palsu dan guna gambar palsu, mereka biasanya menggunakan gambar orang daripada eropah untuk menarik perhatian,menggunakan ayat-ayat manis, dalam masa terdekat mereka berjanji hendak berjumpa di lapangan terbang(KLIA) dan tiba-tiba mereka kata ditahan oleh pihak penguatkuasa ,dan meminta memasukan duit dalam akaun mereka untuk membebaskan mereka. semua ini adalah satu penipuan. ramai sudah terkena. jangan terpedaya dengan kata-kata manis mereka. biasanya ada rakyat malaysia yang berkerjasama menipu yang menyamar sebagai pihak berkuasa

Wednesday, February 8, 2012

FEBRUARY 2012-TAHUN YG AMAT BERMAKNA BAGI DIRI

Debaran di dalam bulan February pada tahun 2012 ini amat mengetarkan jiwa dan meruntun perasaan aku. bukan disbbkan kecewa atau cerita2 sedih,tp penuh dgn perkara yg membuat aku tersenyum. kerna rezeki aku boleh dikatakan mencurah curah masuk. Tak lah sampai terus jadi mewah atau kaya raya, tp boleh dikatakan aku mula kecapi pancapaian yg membanggakan diri aku sendiri. Mungkin org lain pandang biasa atas aper yg berlaku pada aku. Tapi bagi aku secara peribadi ia adalah sesuatu yg amat amatttttt membanggakan .

kini aku tersenyum lebar...tiada lagi masalah peribadi melibatkan org lain. aku fokus pada diri sendiri. majukan diri sendiri..kini dlm masa yg singkat aku kecapi aper yg aku inginkan. pelbagai kejutan akan berlaku pada bulan ini..dari segi kerjaya...aset..dan yg paling penting keluarga aku.

aku terpikir jika aku dr dulu mcm ni..mungkin aku lebih maju dan mara ke hadapan lebih jauh di puncak. tp aku redha atas smua yg telah terjadi,mayb ada hikmah dan pengajaran yg ingin disampaikan olehNya kepada aku.

dulu aku sia sia kan diri aku dan sibuk majukan dan membantu org lain utk maju, aku ingat aku akan sama sama dibawa ke puncak ke jayaan,tp bila kesenangan dikecapi oleh insan itu, keselesaan hidup,wang ringgit, nama dikenali ,insan itu mula lupa diri dan menghalau aku bagai anjing kurap di tepi jalan. pelbagai kata2 hina dan kesat diberikan pada aku dgn kata2 yg penuh dgn isi tersirat. aku dituduh dgn pelbagai tohmahan walau smua itu adalah dusta belaka demi mengaburi dan menutup kesalahan diri insan tersebut. aku hanya mampu terdiam,tertunduk menitiskan airmata. walau aku telah disakiti ditipu,diperlaku seperti org asing,aku relakan smua itu...smua salah aku walhal aku dh nmpk smua itu tp masih bodoh mengharap sesuatu yg pasti bukan milik aku.aku sedar aku dipergunakan tp entah aper yg merasuk diri aku utk terus disitu...tp aku redha...jika itulah takdirnya aku terima.aku mendoakan yg terbaik utk diri insan itu dgn aper yg dia kecapi skrg. kini pelbagai cerita aku dengar ttg insan itu smua bukanlah perkara yg baik,tp yg pasti dia tidak berubah langsung,kini insan lain menjadi mangsa seperti mana aku telah diperlaku kan seperti dahulu. mungkin skrg dia tidak sedar aper yg dia lakukan itu adalah salah, dan yakinlah pasti akan ada balasan tiap2 aper yg kita lakukan.hidup ini karma..jika baik akan dibalas baik..tp jika buat jahat pasti akan dibalas jahaat semula. percayalah balasan akan diterima sama ada cepat atau lmbt.

Kini aku bersyukur atas nikmat yg diberi..hidayah yg diberi. bkn nk riak atau membangga diri, tp sekadar ingin berkongsi pengalaman dan juga nasihat kpd diri aku sendiri semoga kita dijauhi drp insan seperti ini dan yg penting hasil yg dpt itu mestilah dgn cara yg btol dan halal. jika dgn cara yg salah,menipu dan mempergunakan org lain utk kepentingan diri sendiri walau byk mana pon kita dapat tetap x berkat dan x akan pernah mencukupi. walau x byk mana kita dpt,tp hasil yer berkat dan x putus2 rezeki masuk..sekian.

Wednesday, January 4, 2012

SUKA DUKA

Kini telah masuk tahun 2012. sekian lama aku x update blog aku. bagi aku kini aku bernafas kembali dan penting aku hidup dlm tenang kembali. fikiran dh x terganggu dan mula membina hidup dari sisa sisa kehancuran yg aku lakukan sendiri. kesilapan tahun2 yg lalu x harus aku ulangi. penderitaan hidup pengalaman hitam yg penuh noda ..kehidupan jijik berbaur najis hanyir menusuk nusuk dahulu kini kian pudar dari hidup aku. setelah sekian lama diperhamba dan diperbodohkan serta dipergunakan sebagai balaci demi kepentingan diri orang lain kini aku terasa bebas sebebasnya. aku mula meniti kebahagian hidup aku sendiri dan mangapai impian yg telah lama aku tinggalkan.

semoga kebahagian menjadi milik si dia dengan pilihan hidup yg telah dia pilih.

sekian.

Wednesday, June 1, 2011

TERTARIK DGN ENTRI DR TEMAN BLOGGER - SUDAH BERTEMAN TP MASIH MENCARI LAIN

Aku tertarik dgn satu entri dr sebuah teman blogger di mana tajuk yer adalah SUDAH BERTEMAN TAPI MASIH MENCARI LAIN lagi...aku sekadar copy and paste pada blog aku sebagai peringatan pada diri aku dan juga peringatan pada teman teman seperjuangan yg x putus berusaha mencari teman dan cinta di dalam dunia yg tiada kesudahan ini..hehehe..apa yg disampaikan mmg ada benarnya..jika diteliti mmg amat kena dgn diri kita dan kisah yg dilalui..tp kita x sedar ramai insan2 diluar sana yg sering mengambil kesempatan ke atas diri kita yg lemah dan terlalu naif atau terlalu baik dan lembut hati menerima insan seperti ini utk dijadikan teman..tp hakikat yer mereka mempergunakan kita dan mendustai kita dgn kata2 manis yg diucapkan...berperwatakan baik dan tidak menonjolkan sifat 'setan' sebenar di dalam diri mereka...mereka ini hakikat nya amat rakus di dlm jiwa mereka mempergunakan insan yg baik hatinya utk pelbagai kepentingan diri mereka...apabila segalanya telah tercapai dan mampu berdiri sendiri kita dibuang bagai sampah dan bermula lah kata2 manis seperti kita sekadar teman shj...bercouple akan menyebabkan putus sahabat..bermusuh dan sebagainya...ini adalah kata2 yg menunjukan mereka sudah ada org baru dan mula berpaling pada insan lain..pada masa ini bersedih dan berduka lara pon sudah x berguna sbb diri kita sudah x diperlukan lagi...jadi sedar lahhh wahai insan2 berjiwa murni....bacalah artikel yg sy ambil dr teman blogger sbg renungan bersama ok...ambil sebagai iktibar dan pengajaran pada diri kita smua...

Sudah Berpunya .. TAPI .. Masih Mencari Lain from R E A L I T I - S A T U - K E H I D U P A N by kesahdunialelaki... tajuk artikel ajer dah tahu apa yang KDL akan perbualkan kali ini ... kepala hotak macam nak pecah mencari ayat-2 terbaik untuk di persembahkan ... agar pembaca boleh paham dengan senang .... biar pembaca KDL dapat baca dengan jelas apa yang cuba nak di sampaikan ...


ceritanya amat mudah .... anda sudah berpunya ... dan si dia juga tahu bahawa dia sudah berpunya ... tapi anda konfius kenapa si dia tetap mencari yang lain ...


tak cukupkah cinta @ kasihsayang yang anda berikan? ... adakah kekurangan dalam hubungan anda? ... apa yang silapnya?


semuanya bermain dalam kotak pikiran anda yang tidak diliputi keimanan dan kekuatan dalam memikir secara lojik ... kerana sedang pening kepala memikirkan apa yang berlaku ...


untuk artikel ini ... anda kena letak bahawa anda seorang yang memang seorang setia dalam bercinta ... dah tak nak toleh jantan lain ... dah tak nak "have fun" di belakang kekasih anda ....

dalam erti kata lain ... anda seorang pencinta yang maha hebat ingin mempertahankan dan memastikan hubungan anda tidak berakhir ..


dalam isu ini sebenarnya anda tidak salah sama sekali ... tak ada kekurangan pada diri anda ... tak ada cacat celanya kasihsayang yang telah anda berikan ... tak ada yang terkurang .. malah terlebih dalam memberikan perhatian pada sang kekasih yang anda sayang tue ...


KDL suka mengunakan ayat "saling melengkapi antara satu sama lain" .... kalau sebelum declare ... kalau sebelum terlanjur .... hanya ayat I LOVE U ... I MISS U ... I FUCK U .... tue semua tak cukup .... tak cukup sama sekali bagi KDL ....


tapi kalau mampulah si pencinta melafazkan .... "abg rasa sayang sudah melengkapkan hidup abg ... bla bla bla" ... maka KDL yakin si pencinta tidak akan terluka ...

tengok ajer Salleh Yakob ... 4 ISTERI ... baru terasa lengkap .... apa kurangnya bini pertama? bini kedua? bini ketiga? .... sampai kena cari no. 4? ....


sedangkan semuanya mempunyai alat kelamin yang sama .... banyak juga rusuk si Salleh Yakob di ambil untuk menjadikan isteri beliau ... hehehe


berbalik kepada masalah kita semula ... kenapa dia masih cari yang lain? ...

KEPUASAN YANG TIDAK BERKESUDAHAN!!!

itu ajer yang KDL boleh cakap ...

BULLSHHIIITTTT!!

kalau dia cakap ... dia sunyilah .... dia rasa kita boleh dapat lebih baik dari dia lah .... dia rasa baik kita jadi kawan ajer lah .... tue semua ayat-2 lapuk zaman dulu kala ... dah tak boleh pakai ....


kalau betul dia sunyi ... kenapa dia tak usahakan untuk melepaskan sunyi dia pada kita? kenapa perlu cari lain? ... kalau tak nak sunyi ... jangan cari jantan ... carilah isteri ... buat anak ... maka tak sunyi lah hidup ... walaupun ada jantan yang dah beristeri dan anak pinak macam satu pasukan bola tetap cari lubang jantan ... sunyi kejadahnya ....


kalau betul kita boleh dapat lebih baik dari dia ... THAT MORE BULLSHIT!! ... dah memang dia dasar jantan sial ... maka dia cakap lah kita boleh dapat lebih baik dari dia!! ... kalau ikut lojik akal ... kenapa dia tak boleh berubah jadi baik dan jadi yang terbaik untuk kita? ...


lebih baik jadi kawan ajer .... wht? kawan? ... eloooo kalau aku nak cari kawan ... aku tak cari jantan yang aku taste ... baik aku kawan dengan geng geng aku tak tak habis lagi nak kenal tue .... bodoh sangatkan!!!! ...


KENA INGAT!!! ... kalau dia tak start log-in ID dia dalam lamam web cari jantan .... atau kalau dia tak start sms anak ikan yang baru nak kenal .... atau kalau dia tak start ajak si polan bin si polan keluar untuk minum minum .... MAKA DIA MASIH LAGI MILIK KITA ...

tapi sebab dia yang start dulu say "HI .. salam kenalan " kat ID mamat yang dia berkenan tue ... dan dia yang sibuk sms si anak ikan yang tak tahu status si dia .... dan dia yang beria-ia keluarkan duit dalam simpanan tabung haji semata mata nak belanja budak tue ... MAKA DIA MEMANG TAK PERNAH PUAS DENGAN APA YANG ADA ...


jadi tak payahlah kita nak pikir or nak renung apa yang silap ... macam mana semuanya ini berlaku ... sebab kita dah terlupa ... bahawa hubungan TANPA IJAB QABUL ... adalah satu hubungan tidak mempunyai rasa tanggungjawab ....


kalaulah hubungan macam nie .. kena gie buat ujian test HIV .... kena salam tangan tok kadi ... kena buat kenduri kendara .... kena ada "malam pertama" ... maka for sure rasa tanggungjawab itu akan ada dalam diri sendiri ....


so paham paham ajer .... daripada pening kepala .. baiklah korang start log-in balik ID korang yang dah delete tue ... dan cari ajer yang baru ... tak pun ... apa yang korang boleh buat .... start lah ikut kekawan ke surau ke.... gie solat kat masjid ke .. ada juga faedahnya ...

Sunday, March 13, 2011

NK BELI KERETA..TP X TAU NK BELI KETE APER...ANY SUGGESTION???

Entry kali nie aku nk minta pendapat blogger..aku nie nk beli kete tuk memudahkan aktiviti harian aku..yerla komitment pada kerja memerlukan aku harus ada kenderaan sendiri sbb aku perlu ke site project..

please...cadangkan kete aper patut aku beli..yg murah?? jimat minyak?? berkuasa tggi??

skunk nie mcm2 kete aku berkenan...ermm confius..huhuhu



mahal x kete nie??



ni ok ker???

huhuhuhu